ANIA STARMACH

Placuszki z cukinii

2
Ilość osób
15 min
Czas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Chrupiące placuszki podane z jogurtem i koperkiem to pomysł na wyjątkowo smaczny obiad.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 cukinie
  • 80 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 jogurt naturalny
  • koperek
  • olej do smażenia
  • duża szczypta soli

Jak przygotować?

  1. Cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach, przełóż do miski.

  2. Do cukinii dodaj rozbełtane jajko, sól, stopniowo dodawaj mąkę.

  3. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, cukiniowe ciasto nakładaj łyżką.

  4. Smaż około 2 minuty z każdej strony.

  5. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.

  6. Placuszki podawaj z łyżką jogurtu i koperkiem.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

OlaB

Pani Aniu , co zrobiłam nie tak, że placuszków nie mogłam przewrócić, rozsypywały się?

dominika123

Placuszki są przepyszne już je raz robiłam. Jutro również zamierzam zrobić

Trwa ładowanie...