ANIA STARMACH

Gofry

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Złociste, chrupiące gofry w towarzystwie świeżych owoców – idealne na pyszny podwieczorek!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo
  • cukier puder, bita śmietana lub świeże owoce do podania

Jak przygotować?

  1. Oddziel żółtko od białka.

  2. Wymieszaj z mlekiem, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier, sól. Wymieszaj mikserem.

  3. Osobno ubij białko.

  4. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem.

  5. Mocno rozgrzej gofrownicę.

  6. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–4 minut, aż ciasto się przyrumieni.

  7. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Joanna69

Przepyszne gofry mąż był ze mnie dumny i dostałam od niego pieniądze za te gofry Polecam!!!

Lis

Super przepis, wyszły przepyszne! Ja dodatkowo wsypałem łyżeczkę cukru wanilinowego, nabierają miłego aromatu (zależy od gustu)

Ewelina

Najlepsze jakie udało mi się zrobić.Przepis idealny, choć podobno ideałów nie ma ;)

Zofia

Zrobilam i sa naprawde swietne;))

Madzia

Pyyyycha:) Aniu dziękuję :-*

Małgorzata

Kocham gofry 😘

basia11

Ładny wygląd ! Ja zawsze lubię gofry mniam mniam i sama spróbuję zrobić i bardzo lubię truskawki mniam ☺.

Trwa ładowanie...