ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
Szybkie przepisy na każdy dzień.

Sprawdź

Gofry

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Złociste, chrupiące gofry w towarzystwie świeżych owoców – idealne na pyszny podwieczorek!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo
  • cukier puder, bita śmietana lub świeże owoce do podania

Jak przygotować?

  1. Oddziel żółtko od białka.

  2. Wymieszaj z mlekiem, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier, sól. Wymieszaj mikserem.

  3. Osobno ubij białko.

  4. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem.

  5. Mocno rozgrzej gofrownicę.

  6. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–4 minut, aż ciasto się przyrumieni.

  7. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

piotrek-k

Zalozylem specjalnie konto zeby moc dodac ten komentarz – uwazam ze warto ostrzec innych. Szkoda czasu i skladnikow – jestem pewny ze osoba ktora opublikowala ten przepis nigdy go w rzeczywistosci nie wyprobowala. Masa na gofry robiona zgodnie z przepisem ma konsystencje zaprawy musrarskiej – jest calkowicie bezuzyteczna, gofry wychodza twarde jak kamien. Generalnie szkoda czasu. Pozdrawiam.
P.s. Pani @Anno, warto poprawic lub usunac ten przepis bo szkoda marnowac skladniki i czas.

aleksandrakobelska

Przepis na gofry bardzo dobry. Ja dodaję jednak więcej mleka, bo jest za gęste. To są takie gofry jakie powinny być chrupiące, mięsiste i nie robiące się jak zużyta podeszwa zaraz po usmażeniu. Dziękuję Aniu za ten przepis.

mariola1979

Faktycznie wychodzą twarde :( Robiłam już gofry z innych przepisów i były pyszne, te niestety nie wychodzą. Nie wiem jak innym się udają i smakują, robię dokładnie wg. przepisu i z dobrych jakościowo składników. Gofrownicę też mam dobrą ? Dałam tez więcej mleka ale i tak są twardawe i w smaku beznadziejne. Szkoda :(

Agnieszka Rybarczyk

Pierwszy raz robiłam gofry z tego przepisu. Rewelacja ,chrupiące , super. Wcześniej nie mogła dobrać odpowiedniego przepisu, tak żeby dzieciom smakowały. Jeszcze dobrze nie zjadły , a już pytają się kiedy znowu zrobię . Gorąco polecam ,palce lizać.;)

aldonaSleziak

Robię po raz kolejny te gofry, mam NAPRAWDĘ starą gofrownicę, która ma chyba z 20 lat. Skupiłam się na zwiększeniu liczby składników 1,5x i zapomniałam dodać proszku do pieczenia… I wyszły i tak! Polecam przepis, a żeby gofry nie były twarde, to polecam krócej trzymać :-)

katarzynakulesza-cebula

Najlepsze gofry ! Wychodzą puszyste i bardzo smaczne.

Beata Stasiuk

Najlepszy przepis jaki miałam Gofry są puszyste i przepyszne.

dorotaaleksandra

Skusiło mnie nazwisko.Jednak zgodzę się z poprzedniczkami,coś tu nie zagrało.Gofry wyszły tak twarde,ewidentnie za mało mleka. Raczej daleko im do gofrów z budki, niestety:(

Martusia

Bardzo polecam przepis świetnie się udał!!!

nadiapianka

Wie ktos moze ile kalorii zawieraja same gofry bez dodatkow?

Trwa ładowanie...