ANIA STARMACH

Gofry

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Złociste, chrupiące gofry w towarzystwie świeżych owoców – idealne na pyszny podwieczorek!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo
  • cukier puder, bita śmietana lub świeże owoce do podania

Jak przygotować?

  1. Oddziel żółtko od białka.

  2. Wymieszaj z mlekiem, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier, sól. Wymieszaj mikserem.

  3. Osobno ubij białko.

  4. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem.

  5. Mocno rozgrzej gofrownicę.

  6. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–4 minut, aż ciasto się przyrumieni.

  7. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Joanna

Wyszły strasznie twarde. Wg mnie w przepisie jest za dużo mąki.

Marcelina

Wyszły tragicznie.Rozdwajają się

Małgosia

Uzyłam mleka kokosowego zamiast krowiego i tragicznie sie rozdwajaja i przyklejaja do gofrownicy. Tylko dlaczego ? :(

Martyna3

Wyglądają przepysznie ! :) jeszcze nie wypróbowane. Czy ktoś moźe polecić dobra gofrownice? Uwielbiam gofry

Paweł

Strasznie twarde wyszły, chyba że to przepis na suchary, to udały się.

Justyna

Przepyszne, ekstra;) chrupiące, smaczne ;)

Weronika

Wszystko dokladnie zrobione i co wyszly straszne ! Zawsze robilam z innego przepisu ale stwierdzilam ze spróbuję inny -,- TRAGEDIA !!!!!

Weronika

Twarde nie dobre

Sylwiapl

Pyszne, tak długo szukałam przepisu na moje idealne gofry i mam. Dziękuję 😀

Joanna69

Przepyszne gofry mąż był ze mnie dumny i dostałam od niego pieniądze za te gofry Polecam!!!

Lis

Super przepis, wyszły przepyszne! Ja dodatkowo wsypałem łyżeczkę cukru wanilinowego, nabierają miłego aromatu (zależy od gustu)

Trwa ładowanie...