ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
Szybkie przepisy na każdy dzień.

Sprawdź

Gofry

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Złociste, chrupiące gofry w towarzystwie świeżych owoców – idealne na pyszny podwieczorek!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo
  • cukier puder, bita śmietana lub świeże owoce do podania

Jak przygotować?

  1. Oddziel żółtko od białka.

  2. Wymieszaj z mlekiem, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier, sól. Wymieszaj mikserem.

  3. Osobno ubij białko.

  4. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem.

  5. Mocno rozgrzej gofrownicę.

  6. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–4 minut, aż ciasto się przyrumieni.

  7. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

aleksandrakobelska

Przepis na gofry bardzo dobry. Ja dodaję jednak więcej mleka, bo jest za gęste. To są takie gofry jakie powinny być chrupiące, mięsiste i nie robiące się jak zużyta podeszwa zaraz po usmażeniu. Dziękuję Aniu za ten przepis.

mariola1979

Faktycznie wychodzą twarde :( Robiłam już gofry z innych przepisów i były pyszne, te niestety nie wychodzą. Nie wiem jak innym się udają i smakują, robię dokładnie wg. przepisu i z dobrych jakościowo składników. Gofrownicę też mam dobrą ? Dałam tez więcej mleka ale i tak są twardawe i w smaku beznadziejne. Szkoda :(

Agnieszka Rybarczyk

Pierwszy raz robiłam gofry z tego przepisu. Rewelacja ,chrupiące , super. Wcześniej nie mogła dobrać odpowiedniego przepisu, tak żeby dzieciom smakowały. Jeszcze dobrze nie zjadły , a już pytają się kiedy znowu zrobię . Gorąco polecam ,palce lizać.;)

aldonaSleziak

Robię po raz kolejny te gofry, mam NAPRAWDĘ starą gofrownicę, która ma chyba z 20 lat. Skupiłam się na zwiększeniu liczby składników 1,5x i zapomniałam dodać proszku do pieczenia… I wyszły i tak! Polecam przepis, a żeby gofry nie były twarde, to polecam krócej trzymać :-)

katarzynakulesza-cebula

Najlepsze gofry ! Wychodzą puszyste i bardzo smaczne.

Beata Stasiuk

Najlepszy przepis jaki miałam Gofry są puszyste i przepyszne.

dorotaaleksandra

Skusiło mnie nazwisko.Jednak zgodzę się z poprzedniczkami,coś tu nie zagrało.Gofry wyszły tak twarde,ewidentnie za mało mleka. Raczej daleko im do gofrów z budki, niestety:(

Martusia

Bardzo polecam przepis świetnie się udał!!!

nadiapianka

Wie ktos moze ile kalorii zawieraja same gofry bez dodatkow?

paulinabanaszak

Bardzo długo szukałam idealnego przepisu na gofry i wkoncu znalazłam! Gofry są idealne i bardzo smaczne. Przepis prosty w wykonaniu. Polecam do spróbowania!

Trwa ładowanie...