ANIA STARMACH

Jaglanka z gruszkami

1Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Rozgrzewająca jaglanka z jesienną kwintesencją – gruszką utopioną w cynamonie, podaną z uprażonymi płatkami migdałów i pyłkiem pszczelim. Naprawdę idealne śniadanie!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 0.5 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 gruszka
  • 1 łyżeczka pyłku pszczelego

Jak przygotować?

  1. Kaszę przelej zimną, potem ciepłą wodą. Przełóż do garnka, zalej mlekiem, dodaj kurkumę i gotuj około 15 minut.

  2. Gruszkę pokrój w kostkę, przełóż do garnka, dodaj łyżkę wody, podgrzewaj aż kawałki gruszki staną się miękkie.

  3. Migdały podpiecz na patelni.

  4. Kaszę przełóż na głęboki talerz, na środku ułóż kawałki gruszki, dodaj migdały i cynamon. Sam wierzch polej miodem i posyp pyłkiem pszczelim.

Wskazówki:

Przeczytaj też, jak gotować kaszę jaglaną.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ulcia

Pyszna pożywna jaglanka, idealna na śniadanie :)

Trwa ładowanie...