ANIA STARMACH

Jaglanka z bananem

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pożywna jaglanka z bananem o aksamitnej konsystencji z dodatkiem chrupiących migdałów. Pycha!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 0.5 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego albo migdałowego
  • 1 banan
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 100 g malin świeżych lub mrożonych (możesz je zastąpić innymi owocami)
  • 1 łyżka miodu

Jak przygotować?

  1. Kaszę dokładnie przepłucz, przełóż do rondelka.

  2. Do kaszy dodaj mleko, przykryj i gotuj na małym ogniu około 30 minut, mieszając kilka razy i pilnując, by kasza nie przywarła do dna naczynia.

  3. Po tym czasie, kaszę przełóż do misy blendera kielichowego, dodaj obranego banana. Miksuj, aż otrzymasz budyniową gładką konsystencję.

  4. Migdały podpraż na suchej patelni.

  5. Kaszę przelej do miseczek, dodaj maliny, płatki migdałowe, polej miodem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...