Co kupić?
- 0.5 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego albo migdałowego
- 1 banan
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 100 g malin świeżych lub mrożonych (możesz je zastąpić innymi owocami)
- 1 łyżka miodu
Jak przygotować?
, przełóż do rondelka.
, przykryj i gotuj na małym ogniu około 30 minut, mieszając kilka razy i pilnując, by kasza nie przywarła do dna naczynia.
, dodaj obranego banana. Miksuj, aż otrzymasz budyniową gładką konsystencję.
, dodaj maliny, płatki migdałowe, polej miodem.
Komentarze
Izabela i Milena
Ja dopiero zaczynam jeść takie cudeńka ? pomalutku się przygotowuje. Jutro dołożę malinki i jemy.
Ulcia
To moja pierwsza jaglanka w życiu. Smakuje naprawdę wyśmienicie! Od teraz na pewno będzie częstym śniadaniem w moim domu :). U mnie w wersji z muesli i truskawkami.
Ania Starmach
Bardzo się cieszę! Też jestem wielbicielką jaglanki. Dziękuję za Twoje zdjęcie! :)