ANIA STARMACH

Kanapki z pastą jajeczną

4Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Błyskawiczna pasta jajeczna zagości na długo na Twoim stole.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu (najlepiej domowego)
  • 2 łyżki śmietany (22% lub 18%)
  • 10 rzodkiewek
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 pęczek cebulki dymki
  • sól, pieprz
  • Dodatkowo
  • Ulubiony chleb

Jak przygotować?

  1. Jajka włóż do garnka z zimną wodą, ustaw na małym ogniu. Od momentu, aż woda zacznie się gotować, licz 10 minut, wtedy jajka są gotowe.

  2. Odlej z garnka wrzątek i przelej jajka zimną wodą.

  3. Gdy się ostudzą, obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach (możesz też drobno posiekać).

  4. Jajka wymieszaj w misce z majonezem, posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą. Dodaj sól i świeżo mielony pieprz oraz posiekaną cebulkę.

  5. Pastę wyłóż na kromki świeżego chleba, na wierzchu ułóż plasterki rzodkiewki!

Wskazówki:

Przepis na domowy majonez znajdziesz tutaj.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Anna

pyszne, właśnie zrobilam na śniadanko:)

dominika123

Zrobiłam pierwszy raz dla córki . Mała jest zachwycona . Chyba bède musiała częściej robić z pani przepisów .

gosiunia967

Jestem zachwycona tą pastą:-) nawet niewiedziałam że tak prosto można zrobić tak dobrą rzecz🙉

kocham_swieta67

Literki się po mieszały….robię ta pastę co drugi dzień….córka mówi_nie ma pasty nie ma co jeść…..dziękuje☺

kocham_swieta67

To znowu ja…….. Ta pasdte robię co drugi dzień na śniadanie..córka mówi _niepastye ma co jesc…dziekuje☺asty ni

kocham_swieta67

To jest pasta która uwielbia moja 16 letnia córka …dziękuje

Ania Starmach

Świetnie, cieszę się, że córce też smakuje :)

Trwa ładowanie...