Co kupić?
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu (najlepiej domowego)
- 2 łyżki śmietany (22% lub 18%)
- 10 rzodkiewek
- 2 pęczki szczypiorku
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 1 pęczek cebulki dymki
- sól, pieprz
- Dodatkowo
- Ulubiony chleb
Jak przygotować?
Jajka włóż do garnka z zimną wodą, ustaw na małym ogniu. Od momentu, aż woda zacznie się gotować, licz 10 minut, wtedy jajka są gotowe.
Odlej z garnka wrzątek i przelej jajka zimną wodą.
(możesz też drobno posiekać).
Jajka wymieszaj w misce z majonezem, posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą. Dodaj sól i świeżo mielony pieprz oraz posiekaną cebulkę.
Pastę wyłóż na kromki świeżego chleba, na wierzchu ułóż plasterki rzodkiewki!
Komentarze
Anna
pyszne, właśnie zrobilam na śniadanko:)
dominika123
Zrobiłam pierwszy raz dla córki . Mała jest zachwycona . Chyba bède musiała częściej robić z pani przepisów .
gosiunia967
Jestem zachwycona tą pastą:-) nawet niewiedziałam że tak prosto można zrobić tak dobrą rzecz?
kocham_swieta67
Literki się po mieszały….robię ta pastę co drugi dzień….córka mówi_nie ma pasty nie ma co jeść…..dziękuje☺
kocham_swieta67
To znowu ja…….. Ta pasdte robię co drugi dzień na śniadanie..córka mówi _niepastye ma co jesc…dziekuje☺asty ni
kocham_swieta67
To jest pasta która uwielbia moja 16 letnia córka …dziękuje
Ania Starmach
Świetnie, cieszę się, że córce też smakuje :)