ANIA STARMACH

Kasza jaglana z goji

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Jagody goji

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 0.5 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki wody lub mleka roślinnego
  • 1 łyżka orzechów pekan
  • 1 łyżka orzechów nerkowca
  • 1 łyżka płatków migdałów
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka jagód goji Purella
  • 1 łyżka miodu

Jak przygotować?

  1. Kaszę dokładnie przepłucz: najpierw zimną, a potem gorącą wodą.

  2. Przełóż do rondelka, dodaj wodę lub mleko, gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie wyłącz ogień i daj kaszy „odpocząć” przez około 5-10 minut.

  3. Orzechy pekan i nerkowców upraż na suchej patelni i grubo posiekaj. Dodaj je do kaszy.

  4. Na tej samej patelni upraż płatki migdałowe.

  5. Kaszę przełóż do miseczek, posyp rodzynkami, jagodami goji, polej miodem i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.

Ania Starmach

Pyszna kasza jaglana podana na słodko z suszonymi owocami i orzechami.

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...