Co kupić?
- 120 g mąki pszennej
- 30 g mąki kokosowej Purella
- 1 żółtko ekologiczne "0"
- 100 g zimnego masła
- 50 g cukru kokosowego Purella
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Jak przygotować?
W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz (wiórków), ciasto zlep w kulę, owiń folią spożywczą i wsadź na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na stolnicy, podsypując je wiórkami kokosowymi, tak aby połączyły się z ciastem.
Z rozwałkowanego ciasta wykrawaj ciasteczka o dowolnym kształcie.
Przełóż ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Upieczone ciasteczka ostudź przed podaniem.
Komentarze
Katarzyna@Fan
Paniu Aniu zrobiłam dzisiaj te ciasteczka tylko, że kokos wymieszałam z ciastem, a wierzch posypałam płatkami migdałowymi wyszły przepyszne. Dziękuję za przepis :-)
nata_lija
Paniu Aniu, jak długo można przechowywać takie ciasteczka? Pozdrawiam
dominikatambor
Ciastka wyszły pyszne, tylko dałam około 35g cukru i były słodkie