ANIA STARMACH

Kruche ciasteczka kokosowe

6Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Mąka kokosowa

Zobacz szczegóły
Purella

Cukier kokosowy

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 120 g mąki pszennej
  • 30 g mąki kokosowej Purella
  • 1 żółtko ekologiczne "0"
  • 100 g zimnego masła
  • 50 g cukru kokosowego Purella
  • 3 łyżki wiórków kokosowych

Jak przygotować?

  1. W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz (wiórków), ciasto zlep w kulę, owiń folią spożywczą i wsadź na godzinę do lodówki.

  2. Schłodzone ciasto rozwałkuj na stolnicy, podsypując je wiórkami kokosowymi, tak aby połączyły się z ciastem.

  3. Z rozwałkowanego ciasta wykrawaj ciasteczka o dowolnym kształcie.

  4. Przełóż ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  5. Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

  6. Upieczone ciasteczka ostudź przed podaniem.

Ania Starmach

Kokosowe składniki zapewniają, że to słodkie ciasteczka z niskim indeksem glikemicznym. Robi się je raz-dwa :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Katarzyna@Fan

Paniu Aniu zrobiłam dzisiaj te ciasteczka tylko, że kokos wymieszałam z ciastem, a wierzch posypałam płatkami migdałowymi wyszły przepyszne. Dziękuję za przepis :-)

Kruche ciasteczka kokosowe

nata_lija

Paniu Aniu, jak długo można przechowywać takie ciasteczka? Pozdrawiam

dominikatambor

Ciastka wyszły pyszne, tylko dałam około 35g cukru i były słodkie

Trwa ładowanie...