ANIA STARMACH

Kulki z płatków owsianych

6Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Szybka i zdrowa przekąska – idealna zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś słodkiego!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 200 g błyskawicznych płatków owsianych
  • 50 g masła
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżka mąki
  • 1 garść migdałów
  • 1 garść suszonej żurawiny

Jak przygotować?

  1. Masło rozpuść, przelej je do miski, dodaj wszystkie pozostałe składniki.

  2. Z masy lep niewielkie kulki (jeśli masa jest za sypka, dodaj kolejne jajko, jeśli za mokra, dosyp więcej wiórków lub płatków).

  3. Kulki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 15 minut, po upieczeniu – ostudź.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Bernadka

Ja dodałam trochę słonecznika. W sam raz na przekąskę do pracy ;)

Kulki z płatków owsianych

Magdalena

Super przepis :)! Zrezygnuje z kupowania batoników zbożowych i zastąpię je takimi oto kuleczkami ;)!

Kulki z płatków owsianych
Trwa ładowanie...