Co kupić?
- 200 g błyskawicznych płatków owsianych
- 50 g masła
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki miodu
- 1 małe jajko
- 1 łyżka mąki
- 1 garść migdałów
- 1 garść suszonej żurawiny
Jak przygotować?
Masło rozpuść, przelej je do miski, dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Z masy lep niewielkie kulki (jeśli masa jest za sypka, dodaj kolejne jajko, jeśli za mokra, dosyp więcej wiórków lub płatków).
Kulki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 15 minut, po upieczeniu – ostudź.
Komentarze
Bernadka
Ja dodałam trochę słonecznika. W sam raz na przekąskę do pracy ;)
Magdalena
Super przepis :)! Zrezygnuje z kupowania batoników zbożowych i zastąpię je takimi oto kuleczkami ;)!