ANIA STARMACH

Lekki deser jogurtowo-truskawkowy

2Ilość osób
60 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Fit
Ania Starmach

Lekki jak chmurka deser, także dla tych, którzy dbają o linię.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 600 ml jogurtu naturalnego
  • 200 g truskawek
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 laska wanilii

Jak przygotować?

  1. Żelatynę wymieszaj z dwoma łyżkami wody (jak rozpuścić żelatynę, znajdziesz tutaj). Poczekaj, aż napęcznieje. Następnie podgrzej w małym garnku i wymieszaj z jedną łyżką jogurtu i jedną łyżką cukru.

  2. Płynną żelatynę wymieszaj z jogurtem i ziarenkami wyciągniętymi z rozkrojonej laski wanilii.

  3. Truskawki wymieszaj z dwiema łyżkami cukru i zblenduj za pomocą miksera na gładkie puree.

  4. Jogurt przelej do szklanek, schładzaj w lodówce przez minimum 40 minut.

  5. Przed podaniem dodaj do deseru puree truskawkowe.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Iwona

zabieram się zaraz za ten deser…wygląda przepysznie ciekawa jestem jak będzie smakował:)

Ania Starmach

i co ciekawość została zaspokojona? zrobiłaś ten deser? :)

Ewelina

Zrobione ! :) użyłam stewi, zamiast cukru :D coś pysznego <3 Aniu Twoje przepisy są cudowne – bardzo łatwe w wykonaniu, ale niebanalne w smaku.

Ania Starmach

:))) sama radość czytać takie komentarze :) pozdrawiam

Małgorzata

Zrobię dziś na deser – dzięki za inspirację 😀👍

Ania Starmach

To ja dziękuję za miłe słowa :)

Trwa ładowanie...