ANIA STARMACH

Lekki twarożek z warzywami

2Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Czarnuszka

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 200 g białego sera
  • 30 ml jogurtu naturalnego
  • 0.5 świeżego ogórka
  • 1 pomidor malinowy
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżeczka czarnuszki Purella
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • 2 szczypty soli himalajskiej Purella
  • świeżo mielony pieprz

Jak przygotować?

  1. Ser rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem.

  2. Warzywa umyj, ewentualnie obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do sera.

  3. Pestki dyni podpraż na rozgrzanej suchej patelni.

  4. Twarożek dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem, polej olejem lnianym, posyp prażonymi pestkami dyni i czarnuszką.

Ania Starmach

Idealny dodatek do wiosennych kanapek! :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...