Co kupić?
- 170 g mąki
- 150 ml mleka
- 4 kwaśne jabłka
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- Dodatkowo
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Jak przygotować?
(kawałki owoców powinny być niewielkie).
Żółtka roztrzep rózgą, dodaj mleko, cukier, łyżkę oleju, szczyptę soli i cynamonu.
, powoli dodaj do masy jabłkowej, delikatnie mieszaj.
Łyżką nakładaj porcje ciasta (2 łyżki na porcję) na rozgrzaną patelnię z olejem.
, .
Komentarze
olenka
Pyszne placuszki! Dałam 4 szare renety i starkowałam na grubych oczkach. Niebo w gębie
Aldi
Właśnie zrobiłam. Placuszki są przepyszne. Miałam wielkie jabłka i dałam dwa.
Jaga
Jak dla mnie przepis beznadziejny. Nie dosc, ze jak sie samemu nie pokombinuje to lecac z przepisu z 5 misek brudnych, wiec zmywania masa to jeszcze proporcje wedlug mnie zostaly nieodpowiednio dobrane – 4 jablka na taka mala ilosc ciasta?!?!
buba2608
Pychota!!!
sylwiahatak
Najlepszy przepis, zawsze wychodzą pyszne i szybko znikają ??
marcinkujawa
Pyszne rozeszły się w mgnieniu oka ?
witoldtycner614wtycner
Bardzo dobre jedzonko
annakatarzyna
Zainspirowana postem na Instagramie z okazji dnia dziecka wypróbowałam przepis – smak dzieciństwa
jolakepka
Super przepis, wyszły przepyszne :)
jarekpiotrowicz
Racuszki rewelacyjne. Robiłem już z kilku przepisów, ale ten zdecydowanie najlepszy :)