Co kupić?
- 170 g mąki
- 150 ml mleka
- 4 kwaśne jabłka
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- Dodatkowo
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Jak przygotować?
(kawałki owoców powinny być niewielkie).
Żółtka roztrzep rózgą, dodaj mleko, cukier, łyżkę oleju, szczyptę soli i cynamonu.
, powoli dodaj do masy jabłkowej, delikatnie mieszaj.
Łyżką nakładaj porcje ciasta (2 łyżki na porcję) na rozgrzaną patelnię z olejem.
, .
Komentarze
marcinkujawa
Pyszne rozeszły się w mgnieniu oka 😀
witoldtycner614wtycner
Bardzo dobre jedzonko
annakatarzyna
Zainspirowana postem na Instagramie z okazji dnia dziecka wypróbowałam przepis – smak dzieciństwa
jolakepka
Super przepis, wyszły przepyszne :)
jarekpiotrowicz
Racuszki rewelacyjne. Robiłem już z kilku przepisów, ale ten zdecydowanie najlepszy :)
martynaowczarska
Pychota :) świetny przepis !
Monisiaaa1904
Obłędne
monikahalota
Rozpływają się w ustach 👌 Pyszne!!
towojtek
Pierwszy raz w życiu robiłem i wyszły przepyszne, zniknęły w moment :)
Alpaka w kuchni
Racuszki puszyste, lekkie i słodkie :)
Przepis godny polecenia !!!