ANIA STARMACH

Lody truskawkowo-malinowe

4Ilość osób
130 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Owocowy smak w zupełnie nowej odsłonie. Pyszne lody, które zaskoczą Twoich gości!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 banany
  • 300 g truskawek
  • 150 g malin

Jak przygotować?

  1. Banany obierz i pokrój w plasterki.

  2. Truskawki umyj i odkrój szypułki, podziel na połówki.

  3. Owoce przełóż do woreczka lub naczynia, które można zamrażać.

  4. Wstaw do zamrażarki na minimum 2 godziny (można i na całą noc).

  5. Owoce wsyp do misy robota kuchennego (lub do wysokiego naczynia, jeśli używasz blendera). Miksuj do uzyskania gładkiej lodowej masy.

  6. Jeśli masz kłopot z blendowaniem, odczekaj, aż owoce lekko się rozmrożą i będą bardziej miękkie.

  7. Lody zjedz od razu. Nie można ich ponownie zamrażać!

Wskazówki:

Poza sezonem możesz korzystać z mrożonych malin i truskawek.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Małgorzata

Pyszności , moje dzieci je uwielbiają . Dzięki i pozdrawiamy ?

Ania Starmach

bardzo się cieszę ;)))

Marzena

Odkąd przedstawiłaś ten przepis w DDTVN robię go w zasadzie bez przerwy…Ma super smak,konsystencję jaką lubię i najważniejsze-NIE MA PRZY NICH SKOMPLIKOWANEJ PRACY!!!!Rach-ciach i deser gotowy….Oby tylko mój blender dawał radę jak najdłużej.Pozdrawiam i nisko się kłaniam.Dziękuję,że jesteś i mnie inspirujesz.

Ania Starmach

baaaardzo sie cieszę, że mogłam pomóc ;)

Trwa ładowanie...