ANIA STARMACH

Łososiowe placuszki z orzechami

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Delikatne i lekkie. Placuszki, które jeszcze nie raz zagoszczą na Twoim stole.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 150 g mąki
  • 100 g wędzonego łososia w plastrach
  • 50 g serka typu Philadelphia
  • 20 g miękkiego masła
  • 150 ml gęstej śmietany 18%
  • 100 ml mleka
  • 50 ml maślanki
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 jajko
  • 1 łyżka świeżego koperku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól

Jak przygotować?

  1. Masło wymieszaj z serkiem za pomocą miksera, dodaj jajko, sól.

  2. Stopniowo dodawaj maślankę, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

  3. Z powstałej masy smaż niewielkie placuszki na mocno rozgrzanej patelni.

  4. Podawaj je ze śmietaną, plastrami łososia, koperkiem i pokruszonymi orzechami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...