ANIA STARMACH

Łososiowe wrapy piknikowe

4
Ilość osób
30 min
Czas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Ania Starmach

Lekkie, smaczne i szybkie. Wrapy idealne na piknik!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Łososiowe wrapy
  • 200 g łososia
  • 4 tortille kukurydziane
  • 4 rzodkiewki
  • 1 ogórek
  • 1 garść roszponki (lub innej sałaty)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • Sos
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu

Jak przygotować?

  1. Łososia obsyp solą i pieprzem, przysmaż na patelni. Przełóż do formy do pieczenia, posmaruj miodem, obsyp sezamem i piecz w 180 stopniach przez 5–10 minut (w zależności od grubości ryby).

  2. Rzodkiewki i ogórka pokrój w plasterki, wymieszaj z sałatą.

  3. Składniki sosu wymieszaj i dodaj do warzyw.

  4. Łososia rozdrobnij widelcem.

  5. Wrapy posmaruj majonezem, dodaj warzywa, łososia.

  6. Placki zwijaj, mocno dociskając, zawiń w papier lub folię! Zjedz od razu lub zabierz na piknik ;)

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Kasia

Konkurs Same pyszności!

Łososiowe wrapy piknikowe
Trwa ładowanie...