Co kupić?
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- 20 g tartego parmezanu
- 300 g dowolnego makaronu
- 500 g szpinaku
- 150 ml śmietanki kremówki (najlepiej z 30% zawartością tłuszczu)
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój w cienkie paseczki, obsyp solą i pieprzem.
Na patelnię grillową wlej odrobinę oliwy z oliwek, wrzuć mięso. Jeżeli nie masz patelni grillowej, użyj zwykłej. Kawałki kurczaka grilluj przez kilka minut, aż nabiorą ładnego koloru. Następnie przełóż mięso do miseczki.
Na patelnię wlej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekany czosnek i szpinak. Całość smaż przez 2 minuty, stale mieszając.
Do szpinaku dodaj śmietanę i mięso z kurczaka. Sos gotuj przez kilka minut. Dopraw do smaku.
Makaron ugotuj al dente, podawaj z sosem (ja zawsze wrzucam makaron na patelnię i dokładnie mieszam).
Makaron podawaj z parmezanem.
Komentarze
madzia
Konkurs Same pyszności!
Sara
Aniu, czy mrożony szpinak również się nada? Chcę dzisiaj ugotować kolację dla mojego chłopaka i myślałam właśnie o tym daniu, wydaje się szybkie, proste i smaczne! :D
Julita
Pyszne?
Ania Starmach
tam mi miło!