Co kupić?
- 250 g makaronu (ja użyłam spaghetti)
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 kulka mozzarelli
- SKŁADNIKI NA ZIELONE PESTO
- 2 garści rukoli (może być też roszponka lub inna zielenina)
- 20 g tartego parmezanu
- 2 łyżki płatków migdałowych (lub orzeszków piniowych)
- 0.25 ząbka czosnku
- 5 łyżek oliwy
- sól, pieprz
Jak przygotować?
ugotuj w osolonej wodzie (ok. 10-12 minut, ważne żeby był al dente).
Jeśli będzie zbyt gęste - dodaj więcej oliwy.
Makaron wymieszaj z pesto, wyłóż pomidorki i mozzarellę.
Komentarze
Samotnyodpad
Joł joł tajne info była wokalistka hajlpotermiji zaśpiewa na najbliższym rockowisku a makoron zajebisty
agatagryszkiewcz
ok
Ola80
To jest po prostu przepychota!!! Danie proste ale obłędnie smaczne. Dziękuję
YourBestChoice
Przepyszne!
dawmat
Super przepis
Dominika DS
Bardzo fajny przepis, danie proste, zdrowe i smaczne. Zapisuję na listę ulubionych przepisów :) dla tych co lubią dużo pesto na makaronie – dla 250 g makaronu zeszła mi cała paczka rukoli (100 g) i też w związku z tym odpowiednio zwiększyłam ilość pozostałych składników.
Emilia11
Super pomysł, super przepis!
annapiekarska
Robiłam dzisiaj. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu.
Ulcia
Kolejny świetny przepis! Szybkie danie i mega pyszne. Pierwszy raz robiłam własne pesto – wyszło wspaniale!