ANIA STARMACH

Muffinki bananowe

4Ilość osób
35 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Bardzo bananowe muffinki z mnóstwem orzechów pekan. Po prostu najlepsze!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 banany (najlepiej lekko przejrzałe)
  • 180 g mąki
  • 120 g cukru
  • 60 g orzechów pekan
  • 80 g masła
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 jajko

Jak przygotować?

  1. Masło rozpuść.

  2. Banany rozgnieć widelcem, wymieszaj z roztopionym masłem.

  3. Jajko utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.

  4. W misce wymieszaj mąkę z sodą. Dodaj banany i jajko z cukrem, wymieszaj.

  5. Orzechy grubo posiekaj, dodaj do miski z ciastem.

  6. Ciasto przełóż do foremek na muffinki (ja użyłam sylikonowych).

  7. Piecz 30 minut w temperaturze 170 stopni.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ulcia

Doskonałe muffinki! Bardzo bananowe w smaku, wilgotne, świetne połączenie z orzechami. Jedne z najlepszych jakie do tej pory robiłam i jadłam :)

izaandrzejewska

Można masło zastąpić np olejem kokosowy bo syn uczulony na mleko krowie?

ewacichonska

Pani Aniu, można bez orzechów?

JoaFelo

Cudowne muffinki! Moja rodzina po prostu je uwielbia. Szwagier piecze je z częstotliwością dwa razy na tydzień 😅 niezwykle proste w wykonaniu, intensywnie bananowe, wilgotne i pożywne. Jeszcze więcej takich przepisów!

Muffinki bananowe

Sylwia Rojek

Pysznee😍

Muffinki bananowe

Radoslaw_97

Właśnie się robią. Zobaczymy co wyjdzie :)

Radoslaw_97

Wyszły przepyszne, słodziutkie :)

Trwa ładowanie...