Co kupić?
- 150 g rukoli (lub roszponki lub Twojej ulubionej sałaty)
- 100 g zielonej fasoli szparagowej (poza sezonem może być mrożona)
- 80 g tuńczyka w oliwie
- 12 pomidorków koktajlowych
- 1 awokado
- 2 jajka
- 2 łyżeczki czarnego sezamu
- Sos
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- grzanki do podania
- sól, pieprz
Jak przygotować?
wrzuć do garnka z wrzącą wodą, gotuj 3 - 4 minuty. Następnie odcedź i przelej zimną wodą (mrożona fasolka powinna być wcześniej odmrożona).
W dużym garnku zagotuj wodę i przygotuj tu znajdziesz, jak je przygotować).
(Awokado pokrój w paski, tuńczyka odcedź i podziel na mniejsze kawałki,
.Na talerzach ułóż sałatę, fasolkę, dodaj tuńczyka, pomidorki i awokado.
, polej sałatkę, na wierzchu ułóż jajka, całość posyp sezamem!
Komentarze
Ulcia
Ale ta sałatka jest pyszna! To będzie mój numer 1 jeśli chodzi o sałatki :D
Zofia
Salatka Aniu palce lizac???❤?✋