ANIA STARMACH

Sałatka z tuńczykiem

2Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Fit
Ania Starmach

Lekka i bardzo zdrowa sałatka z tuńczykiem to świetny pomysł na smaczną przystawkę.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 150 g rukoli (lub roszponki lub Twojej ulubionej sałaty)
  • 100 g zielonej fasoli szparagowej (poza sezonem może być mrożona)
  • 80 g tuńczyka w oliwie
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 1 awokado
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki czarnego sezamu
  • Sos
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • grzanki do podania
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Fasolkę wrzuć do garnka z wrzącą wodą, gotuj 3 - 4 minuty. Następnie odcedź i przelej zimną wodą (mrożona fasolka powinna być wcześniej odmrożona).

  2. W dużym garnku zagotuj wodę i przygotuj jajka w koszulce (tu znajdziesz, jak je przygotować).

  3. Awokado pokrój w paski, tuńczyka odcedź i podziel na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój.

  4. Na talerzach ułóż sałatę, fasolkę, dodaj tuńczyka, pomidorki i awokado.

  5. Składniki sosu wymieszaj, polej sałatkę, na wierzchu ułóż jajka, całość posyp sezamem!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Zofia

Salatka Aniu palce lizac😱👌😘❤💖✋

Trwa ładowanie...