Co kupić?
- Kruszonka
- 100 g mąki
- 50 g masła
- 50 g mielonych orzechów włoskich
- 50 g cukru pudru
- Ciasto
- 200 g miękkiego masła
- 200 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru waniliowego
- Nadzienie
- 250 g truskawek
- 250 g malin
Jak przygotować?
- Kruszonka
, . Schowaj ją do lodówki dopóki nie zrobisz ciasta.
- Ciasto
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.
Stopniowo do masła dodawaj jajka oraz mąkę, mieszaj mikserem na małych obrotach.
Ciasto umieść w foremce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni i piecz 40–50 minut.
Komentarze
sybilla.ozog
Pyszne ciasto. Polecam serdecznie ten przepis 😋
halinanowakowska
Moje pierwsze ciasto z czereśniami i kruszonką.
halinanowakowska
Przepis świetny, upiekłam z mąki samopszy z podwójnej porcji. Rewelacja 🥰
Julia456
Niezawodny przepis . Polecam :)
beatadrozdowska
Czy zamiast mąki ziemniaczanej mogę dodać budyń waniliowy?
dorotagadaj
Pyszności u mnie ze śliwka ? uwielbiam takie ciasta które robi się łatwo szybko i przyjemnie a do tego pyszne ?
ewelinazielska
Piekarnik Góra- dół czy termoobieg?
Adriana
Przepyszny! ;)
Ulcia
Moje pierwsze ciasto ucierane z owocami :) Piekłam wczoraj. Jest naprawdę pyszne i co najważniejsze – udało się!
Marpow
Jakie wymiary miała Pani blacha? Czy robiła Pani z proporcji które są oryginalnie w przepisie ? Chciałabym zrobić na blaszce 39×28 i nie wiem jakie proporcje zrobic
Jaczosnek
Konkurs same pyszności