ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Owocowa quinoa z camu camu

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Komosa ryżowa

Zobacz szczegóły
Purella

Camu camu

Zobacz szczegóły
Purella

Jagody goji

Zobacz szczegóły
Purella

Chia

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 0.5 szklanki komosy ryżowej Purella
  • 2/3 szklanki ulubionego mleka
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka camu camu Purella
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki malin (mogą być mrożone)
  • 1 łyżka jagód goji Purella
  • 2 łyżeczki nasion chia Purella

Jak przygotować?

  1. Komosę ryżową przepłucz na sicie, umieść w garnku.

  2. Do garnka z komosą wlej mleczko, wodę, camu camu. Gotuj około 15 minut.

  3. Pomarańcze wyfiletuj (obierz tak, aby nie było białych błon).

  4. Ugotowaną komosę przełóż do miseczek, dodaj plastry pomarańczy, maliny, nasiona goji i chia, polej miodem.

Ania Starmach

Nigdy nie jadłeś komosy ryżowej? Musisz spróbować! Posiłek, którego smak i wartości bronią się same :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

igorbokun

Ona rośnie na naszych polach i w warzywnikach, ale ma opinię uporczywego chwastu. Polecam dziką quinoa :) https://youtu.be/BKf8nTzuyUM

Trwa ładowanie...