ANIA STARMACH

Pasta z bakłażana

2Ilość osób
5 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Delikatna, kremowa, idealna jako dodatek do pieczywa!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 duży upieczony bakłażan
  • 2 upieczone ząbki czosnku
  • 1 upieczona czerwona papryka
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • Dodatkowo
  • grzanki

Jak przygotować?

  1. Upieczoną paprykę i bakłażana obierz ze skórki.

  2. Następnie zmiksuj warzywa z czosnkiem, tahini, oliwą, dodaj sól, pieprz.

  3. Przed podaniem posyp natką pietruszki. Podawaj z grzankami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

joannacieslukowska

A dlaczego zdejmować skórkę z bakłażana?

Kashia85

Jak długo można przechowywać pastę i czy można ją zapasteryzować w słoiku?

Trwa ładowanie...