ANIA STARMACH

Krem z buraków z jabłkiem

4
Ilość osób
130 min
Czas przygotowania
Bezglutenowe
Wegetariańskie
Ania Starmach

Aksamitne połączenie smaków i aromatów, które Cię zaskoczy!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 6 buraków
  • 3 jabłka
  • 2 łyżki miodu
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • świeży tymianek
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Buraki owiń w folię aluminiową i wstaw na 2 godziny do piekarnika o temperaturze 170 stopni. Po tym czasie obierz je ze skórki i pokrój w dużą kostkę.

  2. Jabłka obierz, pokrój w kostkę, skarmelizuj na patelni, dodając miód i tymianek.

  3. Bulion (przepis znajdziesz tutaj) i śmietankę podgrzej.

  4. Do kielicha blendera wrzuć buraki i jabłka, dodaj bulion, zmiksuj. Masę przelej do garnka, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Paula22

Konkurs Same pyszności!

Krem z buraków z jabłkiem

Nutka

Cudowna zupa!
Konkurs Same pyszności!

Krem z buraków z jabłkiem

Asia

Student potrafi! :)
Konkurs Same pyszności!

Krem z buraków z jabłkiem
Trwa ładowanie...