Co kupić?
- 300 g cukru
- 120 g gorzkiego kakao
- 50 g wiórków kokosowych
- 2 kostki masła
- 5 żółtek
- 10 andrutów
- 2 łyżki koniaku
Jak przygotować?
Cukier wsyp do rondelka i dodaj odrobinę wody (tak, aby jedynie przykryła cukier), zagotuj.
Stopniowo dodawaj masło, czekaj aż się rozpuści, ściągnij garnek z ognia i lekko ostudź.
Do rondelka z cukrem i z masłem dodawaj pojedynczo żółtka, cały czas mieszając.
Do jednolitej masy dodaj kakao i odrobinę koniaku – masa gotowa!
Wierzch posyp wiórkami kokosowymi!
Komentarze
Iza
Konkurs same pyszności
Dominika
Konkurs Same Pyszności!
Nie dziwne że Piszinger bo przepyszny… tak jak szybko sie robi tak I szybko znika :)
arto2013
Konkurs Same Pyszności!
Agnieszka
Konkurs Same pyszności!