ANIA STARMACH

Piszinger

8Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Andruty przekładane masą to najprostsza w wykonaniu słodkość na podwieczorek! :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g cukru
  • 120 g gorzkiego kakao
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 2 kostki masła
  • 5 żółtek
  • 10 andrutów
  • 2 łyżki koniaku

Jak przygotować?

  1. Cukier wsyp do rondelka i dodaj odrobinę wody (tak, aby jedynie przykryła cukier), zagotuj.

  2. Stopniowo dodawaj masło, czekaj aż się rozpuści, ściągnij garnek z ognia i lekko ostudź.

  3. Do rondelka z cukrem i z masłem dodawaj pojedynczo żółtka, cały czas mieszając.

  4. Do jednolitej masy dodaj kakao i odrobinę koniaku – masa gotowa!

  5. Andrut posmaruj masą, przełóż andrutem, posmaruj masą i tak do ostatniego wolnego andruta.

  6. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi! 

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Iza

Konkurs same pyszności

Piszinger

Dominika

Konkurs Same Pyszności!
Nie dziwne że Piszinger bo przepyszny… tak jak szybko sie robi tak I szybko znika :)

Piszinger

arto2013

Konkurs Same Pyszności!

Piszinger

Agnieszka

Konkurs Same pyszności!

Piszinger
Trwa ładowanie...