Co kupić?
- 170 g mąki
- 150 ml mleka
- 4 kwaśne jabłka
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- Dodatkowo
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Jak przygotować?
(kawałki owoców powinny być niewielkie).
Żółtka roztrzep rózgą, dodaj mleko, cukier, łyżkę oleju, szczyptę soli i cynamonu.
, powoli dodaj do masy jabłkowej, delikatnie mieszaj.
Łyżką nakładaj porcje ciasta (2 łyżki na porcję) na rozgrzaną patelnię z olejem.
, .
Komentarze
martynaowczarska
Pychota :) świetny przepis !
Monisiaaa1904
Obłędne
monikahalota
Rozpływają się w ustach ? Pyszne!!
towojtek
Pierwszy raz w życiu robiłem i wyszły przepyszne, zniknęły w moment :)
Alpaka w kuchni
Racuszki puszyste, lekkie i słodkie :)
Przepis godny polecenia !!!
paula94
Pyszne!!! Córcia pochłonęła trzy sztuki ?.
Uwielbiam Twoje przepisy Anno! Dziękuję ?✌️
Osia
Aniu,
Bardzo dziękuję za ten przepis!
Racuchy wyszły genialne – najlepsze jakie do tej pory zrobiłam ? Dzieciaki zachwycone?
iwonapaszek
Udały się cudowne polecam
klaudiakornafel
Pychotki ?
aviatorka
obłędne wyszły :)