Co kupić?
- 170 g mąki
- 150 ml mleka
- 4 kwaśne jabłka
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- Dodatkowo
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Jak przygotować?
(kawałki owoców powinny być niewielkie).
Żółtka roztrzep rózgą, dodaj mleko, cukier, łyżkę oleju, szczyptę soli i cynamonu.
, powoli dodaj do masy jabłkowej, delikatnie mieszaj.
Łyżką nakładaj porcje ciasta (2 łyżki na porcję) na rozgrzaną patelnię z olejem.
, .
Komentarze
Honoratka
Przepyszne racuszki. Mega puszyste. Pychotka.?
Marta
Przepyszne ?
Aga786
Świetne. Naprawdę puszyste i smaczne.
Martak
Najlepsze racuchy jakie udało mi się zrobić ;)
Ola
Super przepis, wyszło 17 sztuk, rzeczywiście delikatnych, pulchnych racuszków?
Agnes28
Pyszniutkie…. :-D
moniaaoa
Pyszne :D Mi z przepisu wyszło 14 racuchów :)
Karolina
Pyszneeeee…. poczułam się jak w domu, u Mamy… moja córeczka je uwielbia! Aniu dziękuje za wszystkie przepisy…. mam każdą książkę…?
Magdalena
Racuszki palce lizac ? polecam ?
Fartuszek
Pyszny powrót do dzieciństwa