Co kupić?
- 170 g mąki
- 150 ml mleka
- 4 kwaśne jabłka
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- Dodatkowo
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Jak przygotować?
(kawałki owoców powinny być niewielkie).
Żółtka roztrzep rózgą, dodaj mleko, cukier, łyżkę oleju, szczyptę soli i cynamonu.
, powoli dodaj do masy jabłkowej, delikatnie mieszaj.
Łyżką nakładaj porcje ciasta (2 łyżki na porcję) na rozgrzaną patelnię z olejem.
, .
Komentarze
Anonim
Ocenę wystawił mój syn: PYCHA! Racuchy są pysznie jabłkowe, delikatne i puszyste.
Agnieszka
Cudowne. Inaczej nie można ich określić. Córka, która nie lubi próbować nowych potraw poprosiła o dokładkę. Rewelacja w smaku. A kolejny plus za szybkie przygotowanie.
Monika
Ile sztuk racuchów wychodzi z tego przepisu? :)
Diana
Faktycznie.. delikatnie, rozpływające się w ustach. Jak najbardziej polecam!
AniaL
Przepyszne racuszki, puszyste i delikatne!!!! Z talerza zniknely w sekunde ??
Maria
Pani Aniu ten przepis jest niesamowity. Racuchy są puszyste, miękkie – po prostu pyszne !!! ?
Maria
:)
Ewa
Pyszne
Małgosia G
To są najwspanialsze racuszki, jakie kiedykolwiek jadłam, a próbowałam już wielu przepisów. Są obłędne! Delikatne, puszyste, rozpływają się w ustach. Słodkawo – cynamonowa nuta, sprawia że nie umiem się im oprzeć! Dzieciaki je uwielbiają !