Co kupić?
- 300 ml passaty pomidorowej
- 300 g mielonej wołowiny
- 300 g makaronu spaghetti
- 30 g tartego parmezanu
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- 0.5 łyżeczki suszonego tymianku
- 0.5 łyżeczki suszonego oregano
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- świeża bazylia
Jak przygotować?
Na głębokiej patelni rozgrzej około 2 łyżki oliwy z oliwek.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć czosnek i cebulę, a po chwili dodaj mięso, rozdrabniaj je np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne grudki.
Do mięsa dodaj zioła oraz koncentrat. Całość podgrzewaj przez chwilę, dodaj passatę (przecier pomidorowy), gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Makaron ugotuj al dente, podawaj go z sosem, serem, i bazylią.
Komentarze
kingau90
Konkurs Same Pyszności!