ANIA STARMACH

Dorsz z marchewką i groszkiem

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Fit
Ania Starmach

Błyskawiczny i prosty obiad. Delikatny pstrąg i kremowa marchewka z groszkiem. Smaczne, lekkie danie dla całej rodziny! :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g polędwicy z dorsza (możesz przygotować więcej jeśli chcesz, np. 400g)
  • 400 g mrożonej marchewki z groszkiem (najpierw rozmrozić)
  • 200 ml śmietanki kremówki 30%
  • 160 g kaszy perłowej
  • 1.5 szklanki wody
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. DORSZ PIECZONY
  2. Piekarnik nastaw na 180 stopni.

  3. Rybę podziel na 2 kawałki, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj sól, pieprz i masło. Piecz około 20-25 minut.

  4. MARCHEWKA Z GROSZKIEM
  5. Marchewkę z groszkiem przełóż do rondla, dodaj śmietankę i sól. Gotuj przez około 15 minut.

  6. KASZA PERŁOWA
  7. Zagotuj wodę i wrzuć do niej kaszę. Dodaj dużą szczyptę soli. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...