Co kupić?
- 300 g makaronu
- 1 doniczka bazylii (3 garści)
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 80 ml oliwy z oliwek
- 30 g orzeszków piniowych
- 20 g tartego parmezanu
- sól, pieprz
Jak przygotować?
.
, dodaj do nich oliwę z oliwek, bazylię, parmezan, czosnek, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu.
, dopraw do smaku. Jeśli sos jest za gęsty – dodaj więcej oliwy, jeżeli za rzadki – dodaj bazylię lub parmezan.
Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z sosem i podawaj.
Komentarze
agapio
Bardzo smaczne , polecam :)
katarzynahojda
Było pyszne!
Monika
Podkrecilam smak suszonymi pomidorkami.
martyna_17
Konkurs Same Pyszności!
Agnieszka
Konkurs Same Pyszności! Mój makaron z pesto wzbogaciłam żółtym kabaczkiem ?? jest super!
Mangha
Pesto coś pysznego i szybkiego!
Jestem nim oczarowana Pani Aniu. Zawsze bałam się zrobić własne pesto a okazało się że można to zrobić prosto, szybko i przede wszystkim smacznie!
Dziękuję za naprawdę fajny przepis dla zabieganych, pracujących i chcących jeść coś "nie kupnego" =]
Anonim
Pesto pyszne! W końcu nauczyłem się je robić sam ;) ;)