Co kupić?
- 4 banany
- 300 g truskawek
- 150 g malin
Jak przygotować?
Truskawki umyj i odkrój szypułki, podziel na połówki.
Wstaw do zamrażarki na minimum 2 godziny (można i na całą noc).
(lub do wysokiego naczynia, jeśli używasz blendera). Miksuj do uzyskania gładkiej lodowej masy.
Jeśli masz kłopot z blendowaniem, odczekaj, aż owoce lekko się rozmrożą i będą bardziej miękkie.
Lody zjedz od razu. Nie można ich ponownie zamrażać!
Komentarze
Małgorzata
Pyszności , moje dzieci je uwielbiają . Dzięki i pozdrawiamy ?
Ania Starmach
bardzo się cieszę ;)))
Marzena
Odkąd przedstawiłaś ten przepis w DDTVN robię go w zasadzie bez przerwy…Ma super smak,konsystencję jaką lubię i najważniejsze-NIE MA PRZY NICH SKOMPLIKOWANEJ PRACY!!!!Rach-ciach i deser gotowy….Oby tylko mój blender dawał radę jak najdłużej.Pozdrawiam i nisko się kłaniam.Dziękuję,że jesteś i mnie inspirujesz.
Ania Starmach
baaaardzo sie cieszę, że mogłam pomóc ;)