Co kupić?
- 250 g mąki
- 50 g cukru pudru
- 50 g roztopionego masła
- 250 ml maślanki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- Do podania
- syrop klonowy, miód, cukier puder, świeże owoce
Jak przygotować?
W dużej misce umieść wszystkie składniki.
Chochlą nabieraj niewielkie porcje ciasta,
Podawaj z dowolnie wybranymi składnikami. Ja najbardziej lubię połączenie syropu klonowego i świeżych sezonowych owoców!
Komentarze
Anita
?
aleksandrakobelska
Aniu, jak zrobić żeby pancake były takie równe wielkością?
Katarzyna
Rewelacja! Wychodzą za każdym razem i są mega puszyste.
szubrawiec
Zrobiłam je dokładnie wg przepisu, niestety ciasto wyszło bardzo gęste, glajdowate, a w smaku… ech, nawet pies nie chciał ich tknąć. Inni piszą o "chmurkach" itp., ale wg mnie to zwykłe placki na maślance, a nie pancakes.
Joanna
Czy zamiast maślanki może być kefir?
Honia
Rewelacyjny przepis!!
Pancakes wychodzą jak chmurki! Cudo:)
Patka
Pani Aniu jestem pani fanką a pancakes jest przepyszny.
Kamil
Konkurs Same Pyszności!
Magdalena Chudek
Konkurs Same pyszności!
Anula
Konkurs Same pyszności