Co kupić?
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 4 łyżki rodzynek
- 4 łyżki orzechów włoskich
- 4 łyżki suszonej żurawiny
- 4 łyżki orzechów łuskanych laskowych
- 6 suszonych moreli
- 0.5 łyżeczki cynamonu
- 0.5 łyżeczki mielonego imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
Jak przygotować?
Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 st. C.
Orzechy i morele posiekaj, następnie wraz z pozostałymi składnikami
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, kilka razy
, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły.Część granoli możesz zjeść od razu z jogurtem lub mlekiem, a pozostałą ilość przełóż do szczelnej puszki, przechowuj nie dłużej niż 2 tygodnie.
Komentarze
Wiktoria Poneta
zdecydowanie zbut duza temperatura, granola wyszla spalona i ma tez taki posmak :(
Parigio
Bo trzeba często mieszać podczas pieczenia. Ten przepis znam i stosuje już od wielu lat.