Co kupić?
- 4 kwadratowe kromki chleba tostowego
- 70 g białego sera (4 łyżki)
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka gęstej konfitury malinowej lub 2 łyżki słodkich świeżych malin
- 2 łyżki masła
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka miodu
Jak przygotować?
Od kromek odkrój skórkę.
Kromki rozwałkuj tak cienko, aby powstał cieńszy chlebowy pasek.
Kromki posmaruj z jednej strony masłem.
Ser biały wymieszaj z konfiturą i jogurtem.
Powstałą masę serowo-malinową rozsmaruj na środku kromek, brzegi zostaw puste.
Rozwałkowane kromki zwiń jak krokiety.
Jajko wymieszaj z mlekiem.
Zrolowane kromki maczaj w jajku z mlekiem.
Na patelni rozpuść masło, smaż kromki 1–2 minuty z każdej strony.
Brązowe tosty podawaj z miodem – ciepłe są najlepsze, więc nie zwlekaj!
Komentarze