Co kupić?
- Wywar
- 2 marchewki
- 2 korzenie pietruszki
- 1 cebula
- 1 por
- 1.5 l wody
- 0.5 selera
- Dodatkowo
- 4 białe kiełbasy
- 4 suszone grzyby
- 5 ziemniaków
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 2 łyżeczki chrzanu
- 1 łyżeczka majeranku
- 4 małe okrągłe chleby
- sól, pieprz
- 2 szklanki zakwasu (zależy od jego mocy i indywidualnych preferencji)
Jak przygotować?
Umyte, obrane warzywa
Po 40 minutach wyciągnij warzywa,
Po tym czasie wyciągnij kiełbasę,
, zagotuj, i majerankiem.
Komentarze
Malgorzata
Te grzyby tylko 4 ? I rozumiem że nie moczone?
basia11
Sama to zrobiłam i było przepyszne danie ? A te dzieci w MasterChef junior naprawdę tak świetnie gotyują??? ?☺
wrobelek1989
Pyszny żurek, tak gęsty, że łyżka w nim sama stoi ;) Pozdrawiam!