ANIA STARMACH

Omlet na słono

2
Ilość osób
15 min
Czas przygotowania
Bezglutenowe
Ania Starmach

Puszysty omlet to pyszny pomysł na śniadanie :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 jajka
  • 50 ml mleka
  • 0.5 łyżki masła
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 plasterki szynki
  • 0.5 kulki mozzarelli (50 g)
  • 1 garść rukoli lub Twojej innej ulubionej sałaty
  • pieprz i sól

Jak przygotować?

  1. Szynkę pokrój w cienkie paseczki, mozzarellę – w plastry, pomidorki – na połówki.

  2. Jajka wbij do miski, dodaj mleko, szczyptę soli i pieprzu, wszystko wymieszaj trzepaczką lub widelcem.

  3. Na średniej patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną, ułóż na niej paseczki szynki, wymieszaj, jeśli jajka jeszcze się nie ścięły.

  4. Po 2 minutach przewróć omlet na drugą stronę (użyj do tego płaskiej szpatułki). Smaż kolejne 2 minuty do zarumienienia.

  5. Usmażony omlet przełóż na talerz, dodaj pomidorki, sałatę i ser. Całość złóż na pół i zjedz od razu, ponieważ z czasem omlet traci na puszystości.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Habina

Taaak… Warto wreszcie przeprosić się z omletami:) Weekend będzie więc omletowy (jak zwykle zachęciło mnie zdjęcie :) ) dziękuję

Ula

Konkurs Same pyszności!

Omlet na słono

natka

Konkurs Same pyszności!

Omlet na słono

Iwona

Konkurs Same pyszności!

Omlet na słono

adatroj

Konkurs same pyszności!

Omlet na słono

Agnieszka

Konkurs same pyszności! Pani Aniu rzeczywiście z takimi dodatkami omlet wyszedł pyszny! Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-)

Omlet na słono
Trwa ładowanie...