Co kupić?
- 5 ziemniaków
- 1 cebula
- 1 korzeń pietruszki
- 0.5 selera (korzeń)
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 1.2 l bulionu
- 150 ml śmietanki kremówki
- 5 plastrów boczku
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- grzanki
Jak przygotować?
Warzywa obierz i
, przysmaż na maśle, , gotuj około 20–25 minut, aż warzywa zmiękną.Wtedy
(jeśli zupa będzie za gęsta, dodaj więcej bulionu), , dopraw do smaku.Boczek pokrój w cienkie paseczki,
, aż stanie się rumiany i chrupiący (nadmiar tłuszczu odsącz na ręczniku papierowym).
Komentarze
annakatarzyna
Pani Aniu 5 ziemniaków to ile g?
marcelaszyszka
Kochamy z córką tą Pani zupę dzisiaj również ją będziemy robić :)
AgnieszkaSwaczyna
Bardzo smaczna, do tego paluszki serowe z kminkiem (zamiast boczku)!
Jacek
Pani Aniu,
Zupa stała się obowiązkowym daniem w domu :) jest wyśmienita :) polecam ja każdemu :) Dziękuję bardzo za tak wspaniały przepis :)
Ulcia
Pyszna zupa! W dodatku szybka i prosta w wykonaniu :)
Ania Starmach
O tak! :)