ANIA STARMACH

Pudding czekoladowy

2Ilość osób
40 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Purella

Chia

Zobacz szczegóły
Purella

Surowe kakao

Zobacz szczegóły
Purella

Surowe kakao ziarna

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 3 łyżki chia Purella
  • 2 łyżki surowego kakao w proszku Purella
  • 1 szklanka mleka roślinnego (migdałowego, kokosowego lub z nerkowców)
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka surowego kruszonego kakao Purella

Jak przygotować?

  1. W miseczce wymieszaj dokładnie mleko, kakao i chia. Odstaw na 30 minut.

  2. Do mleka dodaj syrop klonowy, ponownie wymieszaj. Przelej do szklanek lub mniejszych miseczek.

  3. Miseczki z puddingiem włóż na kilka godzin lub najlepiej na całą noc do lodówki.

  4. Przed podaniem posyp świeżymi malinami i kruszonym kakao.

Ania Starmach

Pyszny, aksamitny deser czekoladowy z chrupiącym kruszonym kakao. Gwarantuję, że pudding czekoladowy zasmakuje każdemu. :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...