Co kupić?
- 500 g bananów
- 120 g mąki pszennej
- 50 g mąki ryżowej
- 120 ml wody
- 1 łyżka cukru
- otarta skórka i sok z 1 limonki
- olej kokosowy do smażenia
Jak przygotować?
Składniki ciasta dokładnie wymieszaj, banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Kawałki bananów maczaj w cieście i smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.
Komentarze
Joachim
Pani Aniu, czemu na oleju? Od zawsze smażymy na maśle i jest o niebo lepszy smak
Paulinka.K
KONKURS SAME PYSZNOŚCI!
aga
Droga Aniu czy należy smażyć banany na głębokim oleju czy na zwykłej patelni wystarczy?
Pozdrawiam
Juliet
Aniu, czy da się obyć bez mąki ryżowej? :)
Ania Starmach
spokojnie możesz z niej zrezygnować i zastąpić zwykłą pszenną ;)