ANIA STARMACH

Bulion warzywny z pulpetami

4Ilość osób
50 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Ania Starmach

Bulion, który wzmocni Cię w najchłodniejszy dzień.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g mielonego mięsa z kurczaka
  • 1 seler (korzeń)
  • 2 pory
  • 3 marchewki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 ząbek zmiażdżonego czosnku
  • 1 łyżka drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • natka pietruszki
  • świeży tymianek
  • szczypta curry
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach, przełóż do garnka, dodaj wodę, zioła (liście laurowe, ziele angielskie). Całość gotuj około 30 minut, aż warzywa staną się miękkie. Bulion dopraw do smaku solą i pieprzem.

  2. Mięso kurczaka wymieszaj z czosnkiem, orzechami, sosem sojowym, curry, tymiankiem.

  3. Z masy lep kulki wielkości orzecha włoskiego.

  4. Pulpety gotuj w bulionie i razem z nim podawaj danie na głębokim talerzu. Dekoruj natką pietruszki.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

dominika123

W czwartek robiłam pulpety ,wyszły naprawdę pyszne. Dzień później mąż i Córką upomnieli się o to samo kolejny raz więc musiałam zrobić na nowo

dominika123

Pulpeciki zrobię w czwartek . Jutro mam spagetti a dziś miałam chili con carne. Cała moja rodzina uwielbia Pani przepisy .

paulina1994

Konkurs Same pyszności!
Pyszny bulion warzywny z pulpetami jest idealną propozycją na chłodne dni.Dodałam warzywa ze swojego ogródka, więc zupa smakowała podwójnie pysznie :) Doskonale rozgrzewa :)

Bulion warzywny z pulpetami

Monika

Witam, Aniu a ile wody na bulion? I jak myślisz czy warzywa mogę dać pokrojone w drobną kostkę zamiast starte? pozdrawiam.

Trwa ładowanie...