Co kupić?
- 300 g mielonego mięsa z kurczaka
- 1 seler (korzeń)
- 2 pory
- 3 marchewki
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 ząbek zmiażdżonego czosnku
- 1 łyżka drobno posiekanych orzechów włoskich
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- natka pietruszki
- świeży tymianek
- szczypta curry
- sól, pieprz
Jak przygotować?
, przełóż do garnka, dodaj wodę, zioła (liście laurowe, ziele angielskie). Całość gotuj około 30 minut, aż warzywa staną się miękkie. Bulion dopraw do smaku solą i pieprzem.
z czosnkiem, orzechami, sosem sojowym, curry, tymiankiem.
Pulpety gotuj w bulionie i razem z nim podawaj danie na głębokim talerzu. Dekoruj natką pietruszki.
Komentarze
dominika123
W czwartek robiłam pulpety ,wyszły naprawdę pyszne. Dzień później mąż i Córką upomnieli się o to samo kolejny raz więc musiałam zrobić na nowo
dominika123
Pulpeciki zrobię w czwartek . Jutro mam spagetti a dziś miałam chili con carne. Cała moja rodzina uwielbia Pani przepisy .
paulina1994
Konkurs Same pyszności!
Pyszny bulion warzywny z pulpetami jest idealną propozycją na chłodne dni.Dodałam warzywa ze swojego ogródka, więc zupa smakowała podwójnie pysznie :) Doskonale rozgrzewa :)
Monika
Witam, Aniu a ile wody na bulion? I jak myślisz czy warzywa mogę dać pokrojone w drobną kostkę zamiast starte? pozdrawiam.