ANIA STARMACH

Jabłka pod orzechową kruszonką

4
Ilość osób
45 min
Czas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Słodkie jabłka z orzechową nutą.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 8 jabłek
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g mielonych orzechów włoskich
  • 100 g brązowego cukru
  • 120 g masła
  • duża szczypta cynamonu

Jak przygotować?

  1. Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki, podsmaż na łyżce masła, dodaj cynamon, cukier waniliowy, łyżkę cukru, przełóż do żaroodpornej formy.

  2. Pozostałe masło wymieszaj z cukrem, mąką i orzechami, posyp kruszonką owoce.

  3. Zapiekaj przez 20–30 minut w temperaturze 180 stopni.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Aleksandra98

Konkurs Same pyszności!

Jabłka pod orzechową kruszonką

Ewka

Konkurs Same pyszności :)

Jabłka pod orzechową kruszonką

Kasia

Konkurs Same pyszności!

Jabłka pod orzechową kruszonką
Trwa ładowanie...