Co kupić?
- 200 g ryżu arborio
- 1 l bulionu warzywno-grzybowego
- 300 g świeżych prawdziwków
- 1 mała cebula
- 50 ml białego wina
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 łyżki masła
- oliwa do smażenia
- sól, pieprz
- świeży tymianek
- świeży rozmaryn
Jak przygotować?
Aby przygotować risotto najpierw posiekaj cebulę i przysmaż ją na oliwie. Po chwili
Po odparowaniu wina
a gdy zostanie wchłonięty - dodaj kolejną chochlę, czynność powtarzaj aż do zużycia całego bulionu.W międzyczasie przygotuj grzyby. Prawdziwki oczyść, pokrój w dużą kostkę,
Gdy ryż będzie już prawie gotowy (po około 15-17 minutach), dodaj podsmażone grzyby i gotuj przez kolejne kilka minut.
Smacznego!
Komentarze