Nowość: E-Book kulinarny! Nowy E-Book!

Małe i duże dania na każdy dzień. Domowo, prosto, pysznie!

Jak obierać ananasa

Ananas to idealny dodatek do deserów, letnich sałatek, a także wytrawnych potraw. Przełamuje smak i podkreśla walory dania. Zamiast kupować ananasa w puszce, możesz wybrać świeży owoc, który w prosty sposób odpowiednio przygotujesz.

Jak obrać ananasa?

1. Ananasa ustaw na desce, odkrój zieloną część. Następnie odetnij jego spód.
2. Tak przygotowany owoc ustaw pionowo na desce.
3. Nożem z góry na dół odcinaj kolejno skórkę dookoła owocu. Uważaj, aby na powierzchni nie zostały ciemne, zdrewniałe części.
4. Nadal krojąc z góry na dół, przetnij pionowo ananasa na kilka części.
5. Ze środka każdej części wytnij twardy rdzeń.
6. Pozostałe części pokrój na mniejsze kawałki.

Trwa ładowanie...