ANIA STARMACH

Aromatyczna owsianka jabłkowa

1Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Morwa biała

Zobacz szczegóły
Purella

Jagody goji

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 szklanka soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego)
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • 2 łyżeczki morwy białej (suszone owoce) Purella
  • 2 łyżeczki jagód goji Purella
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 szczypta cynamonu

Jak przygotować?

  1. Wieczór wcześniej zalej płatki sokiem, to przyspieszy poranne gotowanie.

  2. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  3. Owsiankę gotuj 5-7 min (jeśli masa będzie za gęsta dodaj kilka łyżek wody). Dodaj cynamon, tarte jabłko i rodzynki, gotuj dalej 2-3 minuty.

  4. Ciepłą owsiankę przełóż do miseczki, posyp goji, morwą, polej miodem.

Ania Starmach

Mistrzowska owsianka z super dodatkami, gwarantuje pełnię sił! :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...