Co kupić?
- 350 g biszkoptu (mogą być resztki z różnych ciast)
- 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
- 120 g Nutelli
- 100 g mascarpone
- kolorowe posypki
- patyczki do lodów lub do szaszłyków
Jak przygotować?
Biszkopt pokrusz, wymieszaj w misce z Nutellą i mascarpone.
Z masy formuj małe kuleczki, ułóż je na talerzu z kawałkiem papieru do pieczenia i schładzaj przez 2 godziny w lodówce.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przygotuj polewę czekoladową.
Biszkoptowe kulki nabijaj na patyczki do lodów, zamaczaj w rozpuszczonej czekoladzie, możesz posypać lizaki kolorowymi posypkami, wiórkami kokosa lub zmielonymi orzechami.
Komentarze
arto2013
Konkurs Same Pyszności!
ewelina83
Konkurs Same Pyszności! Pyszne urodzinki córki z Anią Starmach.
kingau90
Konkurs Same Pyszności!