ANIA STARMACH

Błyskawiczna zupa ramen

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Niezwykle aromatyczny ramen, który przygotujesz w mgnieniu oka. Zaskocz najbliższych :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 l rosołu lub bulionu
  • 300 g filetu z łososia bez skóry
  • 300 g szpinaku (najlepiej baby)
  • 100 g makaronu udon (lub innego japońskiego)
  • 2 jajka ugotowane na półtwardo (można pominąć)
  • 2 marchewki
  • 2 cm imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 szalotka
  • 1 cebula dymka
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • 1 łyżka sosu rybnego

Jak przygotować?

  1. Bulion zagotuj.

  2. Czosnek, szalotkę i imbir posiekaj, przysmaż na oleju.

  3. Marchewki dokładnie umyj, za pomocą obieraczki „pokrój” marchewki na cienki paski niczym tagliatelle.

  4. Szpinak opłucz.

  5. Łososia pokrój w dużą kostkę (3x3 cm).

  6. Makaron ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu.

  7. Do gotującego się bulionu dodaj: łososia, marchewkę, szpinak, przysmażony czosnek, imbir, szalotkę.

  8. Gdy bulion ponownie się zagotuje, dodaj do niego sos sojowy i rybny.

  9. Bulion przelej do miseczek, dodaj makron, połówki jajka i grubo pokrojoną cebulkę dymkę.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

dominikakazubinska

Wyszedł fantastyczny! Bardzo dziękuję :)

Błyskawiczna zupa ramen
Trwa ładowanie...