Co kupić?
- 3/4 szklanki ugotowanego ryżu
- 1 szklanka ulubionego mleka
- 2 łyżki surowego kakao w proszku Purella
- 2 łyżki cukru kokosowego Purella
- wanilia do smaku
- 1 banan
- 2 łyżki płatków migdałów
- 2 łyżeczki kurszonego kakao&lucuma Purella
Jak przygotować?
Mleko podgrzej, dodaj do niego ziarna wanilii, cukier i ryż. Podgrzewaj wszystko przez kilka minut.
Mleko z ryżem przełóż do blendera, dodaj kakao i kawałki banana. Miksuj 2-3 minuty.
Płatki migdałowe upraż na patelni.
Budyń podawaj na ciepło, posypany uprażonymi płatkami migdałów i kruszonym kakao&lucuma.
Komentarze
joannahelinska
3/4 szklanki ugotowanego ryzu ile to gram ryzu suchego