Co kupić?
- 250 g roztopionego masła
- 300 g kruchych ciasteczek
- 200 g cukru pudru
- 250 g masła orzechowego
- 300 g czekolady (pół na pół mleczna i gorzka)
- 1 duża szczypta soli
Jak przygotować?
, wymieszaj je z roztopionym masłem.
, wymieszaj mikserem na wolnych obrotach.
(24x24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj, schładzaj w lodówce.
i .
Gdy lekko wystygnie,
, schładzaj przez noc w lodówce..
Komentarze
Anonim
A jakie masło orzechowe dodać? Słodkie czy z samych orzechów?
Agata
Obłędne! Ja użyłam kruchych ciasteczek z przepisu pani Ani. Tylko dałam mniej cukru
Anonim
Niezły pomysł! ? A jakiego masła orzechowego pani urzyła? Słodkiego czy z samych orzechów? ?
Marta
mniam
Nusia
Jakie "kruche ciasteczka" należy dodać?
Ewa
Pyszne i bardzo łatwe!!! Tylko czego dodać więcej gdy nie chcę dodać tyle cukru? Dla mnie taka ilość to za dużo. Może więcej masła? Nie chce stracić konsystencji ciastek.
Sebastian
A kiedy dajemy sól?
Zofia
Ciasteczka z maslem orzechowym Aniu niebo w gebie. Dieki a tak wspanialy przepis??