ANIA STARMACH

Smażone banany

4Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Wegetariańskie
Ania Starmach

Słodkie banany z chrupiącą skórką to propozycja na deser, która smakuje każdemu.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 500 g bananów
  • 120 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 120 ml wody
  • 1 łyżka cukru
  • otarta skórka i sok z 1 limonki
  • olej kokosowy do smażenia

Jak przygotować?

  1. Składniki ciasta dokładnie wymieszaj, banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

  2. Kawałki bananów maczaj w cieście i smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Joachim

Pani Aniu, czemu na oleju? Od zawsze smażymy na maśle i jest o niebo lepszy smak

Paulinka.K

KONKURS SAME PYSZNOŚCI!

Smażone banany

aga

Droga Aniu czy należy smażyć banany na głębokim oleju czy na zwykłej patelni wystarczy?
Pozdrawiam

Juliet

Aniu, czy da się obyć bez mąki ryżowej? :)

Ania Starmach

spokojnie możesz z niej zrezygnować i zastąpić zwykłą pszenną ;)

Trwa ładowanie...