ANIA STARMACH

Ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami

10Ilość osób
45 minCzas przygotowania
Wspomóż się robotem
Bez laktozy
Wegetariańskie
Ania Starmach

Sekret udanego biszkoptu? Odkryjesz go razem z moim przepisem. To prawdziwy smak dzieciństwa!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 jajka
  • 150 g cukru
  • 170 g mąki
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 brzoskwinie

Jak przygotować?

  1. Białka ubij w robocie na sztywna pianę za pomocą trzepaczki.

  2. Żółtka utrzyj z cukrem również trzepaczką.

  3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj ją do żółtek.

  4. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję delikatnie wmieszaj ją w nią białka (mieszaj ręcznie).

  5. Ciasto przełóż do okrągłej formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.

  6. Brzoskwinie podziel na ósemki. Owoce ułóż na cieście.

  7. Ciasto piecz około 35 minut w 170 stopniach.

  8. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...