Co kupić?
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (czytaj skład, powinno być na bazie masła, a nie margaryny)
- 350 g malin
- Masa budyniowa
- 1.5 opakowania budyniu
- 1 laska wanilii
- 2 łyżki cukru
- 50 g masła
- 400 ml mleka
- Dodatkowo
- 50 g cukru pudru
Jak przygotować?
Ciasto podziel na 4 pasy.
Umieść na blasze z papierem do pieczenia.
Piecz 15 minut w 180 stopniach.
Ściągnij blachę i piecz jeszcze 3-5 minut (do zrumienienia).
Do mleka dodaj budyń, zagotuj.
Budyń lekko ostudź, dodaj kawałki masła, wymieszaj, schładzaj w lodówce przez godzinę, po wyjęciu wymieszaj rózgą.
Komentarze
Karolina
Witam, czy to ciasto można zrobić z ciasta filo?